Зі звичайної картоплі і грудки сиру можна приготувати дуже смачну і навіть святкову страву – картопляні кнедлики. Якщо не маєте бочка або м’яса, не засмучуйтеся. Можна зробити засмажку з цибулею – буде також дуже смачно!
Із картоплі можна приготувати безліч страв. Мабуть, кожна господиня готує не один десяток картопляних смаколиків. Це ситно, смачно і недорого. Причому картоплю їдять і люблять практично всі, треба тільки вміти смачно її приготувати!
До речі, готувати можна не тільки зі свіжої картоплі, а й навіть з учорашнього картопляного пюре, що залишилося після вечері. Розігріте наступного дня пюре люблять не всі. А от якщо з нього приготувати цікаву страву – з’їдять усе до останньої крихти!
Кнедлики – одна з таких страв. Можна використати як щойно приготоване пюре, так і вчорашнє. Знадобиться одне яйце і трохи крохмалю. Дуже смачні кнедлики з начинкою з сиру. А засмажка з бочком робить цю просту страву навіть святковою! Приготуйте – і всі проситимуть добавки!
Картопляні кнедлики з сиром
- Приблизно 1 кг вареної картоплі, 1 яйце, приблизно 200 г крохмалю, сіль, перець. Начинка: сир домашній (посолити, додати дрібно порізаний кріп).
- Для засмажки – шматок м’ясного бочка і цибуля.
Рецепт і фото Інни Семенюк
Спробуйте також приготувати інші страви з картоплі:
- Страви з картоплі: 10 простих рецептів на кожен день
- Деруни з м’ясом по-угорськи – шедевр із картоплі