Картопляна запіканка
- 6 великих картоплин або миска готового картопляного пюре, 1 скл. молока, 2 ст. ложки масла, 0,5 кг фаршу (будь-якого), 100 г кефіру (краще жирного 3,2%), спеції.
Картоплю зварити, відцідити, потовкти на пюре, підливаючи гаряче молоко (виливайте не все одразу, а поступово – щоб пюре не було надто рідким), додати масло. Змішати фарш з кефіром та спеціями – він зробить начинку соковитою і смачною.
Форму змастити маслом, викласти половину пюре, фарш, і решту пюре. Розрівняти. Можна зверху зробити вилкою або ложкою візерунки. Запікати при 180 ОС близько 30 хв. Смакує гарячою!
Спробуйте також приготувати:
- Страви з картоплі: 10 простих рецептів на кожен день
- Картопляні зрази з м’ясною начинкою. Ніколи не приїдяться!
Post Views: 64