Як зробити хурму м’якою без заморожування?
Часто можна почути пораду: купили терпку хурму – заморозьте її, вона стане м’якою і смачною. Та я не люблю їсти розморожену хурму, вона і на смак і на вигляд мені не подобається.
Та є перевірений спосіб, як зробити терпку хурму солодкою без заморожування. До речі, так само можна допомогти дозріти твердим ківі та авокадо. І навіть недозрілим помідорам!
Потрібно взяти хурму, ківі або авокадо, скласти у темний пакет і покласти туди ж яблука. Щільно зав’язати краї і зашити при кімнатній температурі на днів три-п’ять. На один кілограм хурми потрібно приблизно три яблучка.
Річ у тому, що яблука виділяють етилен, який пришвидшує дозрівання інших плодів. Через кілька днів смак хурми вас просто здивує – вона буде м’якою і солодкою. І на вигляд вона буде красивою, не те що після розморожування.
Радимо також прочитати:
-
Чим хурма корисна і як вибрати смачну
-
13 причин вживати авокадо щодня
-
Сім причин щодня з’їдати по одному ківі