А ви знаєте, для чого у каву додають… масло?

Таку каву називають “палеотичною”. Вона не тільки цікава на смак, а й має незвичайні властивості і вплив на організм.

“Масляну каву” винайшов і популяризував відомий американський експерт у сфері здорового харчування Дейв Аспрей. Подорожуючи Тибетом, він спробував один із традиційних місцевих напоїв – чай, до якого додають масло з молока яка. Після низки експериментів зі звичними напоями та різними видами жирів Дейв зробив висновок: ідеальною сумішшю, яка сприяє позбавленню від зайвої ваги, є суміш кави і масла. До того ж не будь-якого, а або несоленого вершкового масла, або рафінованої кокосової олії (достатньо кількох крапель).

З його подачі таку каву назвали “палеотичною. Незабаром цей незвичайний спосіб приготування ароматного напою став дуже популярним поміж жителів Америки та Англії. Дейв Аспрей упевнений, що його винахід дарує заряд бадьорості на шість годин, допомагає людям боротися з почуттям голоду, змушує організм інтенсивніше витрачати жир, перетворюючи його в енергію.

Ця більш калорійна, порівняно зі звичайною, кава має незвичайний специфічний смак. Небагато людей наважуються додати її до свого раціону. Хтось стверджує, що вона справді позбавляє від утоми, залишаючи позаду зелений чай, апельсиновий сік, різні види смузі та інші відомі підбадьорливі напої. Хтось, навпаки, звинувачує таку каву в тому, що вона може підвищувати рівень холестерину в організмі, і не тільки не знижує вагу, а й здатна підвищувати її, провокуючи розвиток захворювань судин і серця.

Якісне масло багате на вітамін К і має кращий баланс омега-3 і омега-6 жирних кислот, що сприятливо впливає на стан судин і серця, знижує ймовірність запалень, зміцнює клітинні мембрани. Кава з маслом на сніданок забезпечує організм енергією на п’ять-шість годин, підвищує працездатність і розумові функції. Крім того, порція якісного масла під час першого прийому їжі регулює метаболізм і налаштовує організм на позбавлення від зайвої ваги.

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook