Медовик фальшивий
- Форма 26Х26 см.
- Об’єм склянки – 220 мл.
- 0,5 скл. цукру, 0,5 скл. теплої води, 4 яйця, 1 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру, 125 г масла або маргарину (попередньо розтопленого і охолодженого), 1 скл. кислого молока або кефіру, 1 ч. ложка соди, 4 скл. (по 220 мл) просіяного борошна.
Для приготування фальшивого медовика мед не потрібен. Перше, що треба зробити, це “спалити” цукор. Беремо 0,5 скл. цукру, всипаємо його до банячка з товстим дном і кладемо на невеликий вогонь. Не помішуємо і чекаємо, поки цукор почне темніти. З часом від краю до середини цукор почне злегка пінитися, ставати карамельним, потім коричневим, потім майже чорним, піде легкий димок. Можна трохи похитати банячком з боку в бік, щоб пришвидшити процес.
Коли цукор стане повністю темним, знімаємо його з вогню (краще забрати банячок в кухонну мийку) і вливаємо до нього десь 0,5 скл.теплої води. Обережно, суміш може сильно пінитися! Сам процес займає декілька хвилин. Відставляємо цукор для охолодження.
4 яйця збиваємо з 1 скл. цукру і 1 п. ванільного цукру до побіління і збільшення в об’ємі. В цей момент я додала 2 ст. л. натурального меду. Але цього можна і не робити. Потім додаємо 125 г масла чи маргарину (попередньо розтопленого і охолодженого). В одній 1 скл. кислого молока (кефіру) розчинити 1 ч. л. соди і цю суміш влити до яєчної маси. Сюди ж додати охолоджений палений цукор. Потім поступово додати 4 скл. (по 220 мл) просіяного борошна і легко вимішуємо. В кінці всипати велику склянку посічених горіхів.
Вилити тісто у форму, вистелену змащеним пергаментним папером. Пекти при температурі 180 ОС до сухого сірника (приблизно 35 хв).
Зверху охолоджений медівник можна залити шоколадною поливкою чи просто присипати цукровою пудрою. Можна готувати чай і їсти смачний медовик фальшивий!
Рецепт і фото Лесі Сенько
Спробуйте також приготувати медовики за іншими перевіреними і дуже вдалими рецептами:
- Рецепт медівника без меду – на варенні і кефірі
- Медівник “Триденний”. Усі подружки печуть і задоволені!
Post Views: 76