Простий і швидкий медовий торт
Коржі: 200 г меду (штучного або натурального рідкого), 200 г цукру, 4 яйця, 100 г холодного кип’яченого молока, 1 ч. ложка амонію, 1 ч. ложка соди, 1 ст. ложка олії, 3-4 скл. борошна (склянка – 200 мл).
Жовтки розтерти з цукром, додати мед, збити міксером, додати молоко, знову збити. Далі додати амоній, потім олію. Додаємо поступово борошно (перемішати з содою) і постійно збивати міксером, тісто має бути, як густа сметана. У мене пішло 4 скл. (по 200 мл). Все залежить від марки та якості борошна. В кінці додати збиті білки і легенько вимішати лопаткою.
Тісто поділила на 3 рівні частини, можна на 4, то залежить від вашої форми. У мене 20Х36 см. Пекти на змащеному пергаменті 10-12 хв при 180 ОС верх/
низ без конвекції. Можна пекти по черзі, тісто не сідає. Коржі виходять пишні. Якщо коржі надто пишні, можна розрізати навпіл.
низ без конвекції. Можна пекти по черзі, тісто не сідає. Коржі виходять пишні. Якщо коржі надто пишні, можна розрізати навпіл.
Коли остигнуть, змастити кремом з вареного згущеного молока з маслом (0,5 л згущенки і 250-300 г масла), подрібнивши туди чорнослив (200 г). Крем можете обирати за своїм смаком. Можна додати у тісто горішки і родзинки і спекти одним коржем, їсти як кекс без крему.
Рецепт Ірини Паращак. Пекла і фотографувала Лілія Мацько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 100