Пляцок на білках з ніжним яблучним кремом

Але так сталося, що залишилися білки. Шукала рецепт, де б можна було їх «прилаштувати» і знайшла в інтернеті цікавий тортик на білках, та ще й з яблуками, які теж завжди є в хаті. Результат мене приємно вразив: ніжні, пухкі бісквітні коржі, вершкова нотка пудингу у поєднанні з яблучною кислинкою, - смачно, то ж ділюся з вами. 

Пляцок на білках

Тісто: 8 білків, 8 ст. ложок цукру, 6 ст. ложок олії, 8 ст. ложок борошна, 1 ч. ложка порошку до печива. 
Крем: 1 кг яблук,  3-5 ст. ложки цукру,  1/4 ч. ложки кориці, 1 вершковий пудинг, 150 мл води.
Приготувати коржі. Білки збити на міцну піну, по ложці додати цукор, добре збити за кожним разом. Додати олію і акуратно вимішати ложкою. Борошно перемішати з розпушувачем і просіяти до білків. Обережно на найнижчій швидкості міксера, короткими імпульсами збити до об‘єднання компонентів. Тісто поділити на 2 частини. Випікати два коржі на застеленій пергаментом бляшці розміром 21*36 см у попередньо розігрітій до t180 духовці 15 хв. Охолодити і розрізати навпіл. Вийде 4 коржі 21*18 см.
Приготувати яблучний крем. Яблука помити, почистити, натерти на грубій терці. Викласти у банячок, долити 50 мл води і тушкувати під кришкою 15 хв, періодично помішуючи. В кінці додати цукор, корицю і вимішати. Розчинити пудинг у 100 мл води. Яблука зняти з вогню, влити пудинг, гарно вимішати. Знову поставити на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Вимкнути. Гарячу яблучну масу (1/3) викласти на корж, розподілити, злегка притиснути іншим, знову викласти яблука, і т.д., верхній корж не змащувати. Як охолоне, поставити у холодильник на 2-3 год. Притрусити цукровою пудрою. Смачного!
Пекла і фотографувала: Viktoriya Isayenko

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook