Смажені пиріжки з цибулевого тіста
0,5 л кип’ятку, 3 середині цибулини, 3 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки олії, 1 ч. ложка цукру, 1,5 ч. ложки солі, 2 ст. ложки горілки, 40 г пресованих дріжджів, від 1 кг борошна.
Спершу нам потрібно потерти (на терці для дерунів) 3 середні цибулини. Тоді залити їх кип’ятком, накрити кришкою і чекати, щоб вистигло. Як вистигне, додати дріжджі і цукор і все розім’яти. Потім дати сметану, олію, горілку і поступово муку.Горілку даємо в тісто, щоб менше жиру вбирали пиріжки. Сіль дати вкінці замісу. Замішуємо м’яке тісто і залишити його і теплі підрости на 1 год. В мене підросло за 40 хв, я його обім’яла і ще раз поставила підходити на 10 хв. Тоді розкотити тісто товщиною приблизно 1 см вирізати кружечки. Даємо начинку і сформувати пиріжки. Дати їм підійти 20 хв. Тоді смажити їх в великій кількості олії з двох сторін до золотистого кольору. З цього тіста можна смажити як пиріжки, так і біляші.
Начинка в мене була, як на Яворівський пиріг – картопля з гречкою. З порції виходить дуже багато пиріжків, можна сміливо робити на пів порції.
Рецепт і фото Іванни Луць
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 266