Салат 1 – з листям салату
Листя салату “Мікс”, в’ялені томати або сир фета, червона риба (слабосолена або копчена). Для заправки: 5 ст. ложок олії, 2 ст. ложки соєвого соусу, 1 ст. ложка діжонської гірчиці (із зернами), 1-2 зубці часнику, перець до смаку.
Мікс салату, в’ялені томати, рибу викласти на тарілку. Для заправки усе добре збити. Полити заправкою. Можна замість в’ялених томатів додати сир фета (небагато) і заправити соєвим соусом з олією і лимонним соком.
Салат 2 – “Коктейль”
Червона риба (копчена або солена, може бути будь-яка копчена риба або оселедець), варені яйця (краще перепелині), кукурудза, варений пропарений рис (він розсипчастий). Для заправки – домашній майонез.
Викладати салат порційно у широкі келихи або креманки. Класти шарами: рис, кукурудза, сітка з майонезу, шматочки риби і перепелині яйця. Можна прикрасити зеленню.
Салат 3 – “Суші-торт”
Рис для суші, 2 листки норі, сир “філадельфія”, соус теріякі, огірок, червона слабосолена риба, кунжут.