ліниве тісто

Дріжджове тісто “Ліниве”. Можна зберігати в холодильнику і заморожувати

Цей рецепт - знахідка! Тісто дуже просто і швидко готується. Підходить для пиріжків, біляшів і піци. Його можна 2-3 дні зберігати в холодильнику і навіть заморожувати!

Дріжджове тісто “Ліниве”

  • 500 мл молока, 1 л банка борошна, 2 ст. ложки цукру, 0,5 ч. ложки солі, 2 ст. ложки олії, 1 ст. ложка з чубком сухих дріжджів. 
Висипати в миску 4 скл. борошна і дріжджі. Потім поступово налити тепле молоко, додати цукор, сіль, олію. Всі інгредієнти перемішати. Потім поступово додати ще склянку борошна. Тісто викласти в целофановий пакет і покласти в холодильник. Готувати можна вже через 2 год. Але якщо тісто буде лежати в холодильнику довше – з ним нічого не станеться. Я часто роблю таке тісто на ніч. І готую з нього на наступний день.
Цього разу – пиріжки з рисом, яйцем і зеленою цибулею.
Рецепт і фото Надії Тимків

Спробуйте також приготувати:

 

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook