Пляцок “Кольоровий сон”
Форма 22Х30 см.
Кольорові коржі: 120 г масла, 150 г цукру, 5 яєць, 4 ст. ложки меду, 3 ст. ложки сметани, 3 ч. ложки розпушувача.
А також для 1 маси — 3 ст. ложки томатної пасти, 150 г борошна з розпушувачем. Для 2 — 3 ст. ложки шпинатного пюре, 150 г борошна з розпушувачем. Для 3 — 3 ст. ложки темного какао і 2 ст. ложки сметани, 150 г борошна з розпушувачем. Для 4 — 1 ч. ложка куркуми, 1 ст. ложка сметани, 150г борошна з розпушувачем.
Шоколадно-ванільні коржі: 3 яйця, 150 г цукру. 250 г масла, 180 г сметани, 2 ч. ложки розпушувача, 2 скл. борошна, 3 ст. ложки темного какао, 3 ст. ложки молока, 1 п. ванільного цукру, соломка.
Крем: 3 п. ванільного пудингу, 6 ст. ложок цукру, 450 г масла, 1 л молока, цедра лимона.
Шоколадна глазур: 100 г шоколаду, 50 г масла, 50 г сметани.
Кольорові коржі
- Цукор збити з яйцями на пухку масу, додати мед, розтоплене масло, сметану. Розділити суміш на 4 рівні частини (розкласти в окремі посудини). В кожну додати свої складові.
- Борошно просіяти і змішати з розпушувачем. В кожну посудину додати свої компоненти і замісити ложкою тісто.
- Тісто липке, його легко можна розмазувати по кулінарному папері ножиком. З кожного виду тіста спекти по 1 коржу, розмазуючи тісто на змазаному маслом кулінарному папері ножем. Випікати 5 хв при 180 ℃. Коржі не мають бути твердими, вони м’якенькі. Має вийти 4 кольорових коржі.
Шоколадно-ванільне тісто
- Масло збити з цукром на пухку масу. Додати яйця і сметану. Додати борошно з розпушувачем. Розділити тісто на 2 частини. До однієї додати какао і молоко, до іншої — ванільний цукор.
- Спекти 2 коржі, тому і біле, і шоколадне тісто поділити ще на 2. частини. Форму вистелити кулінарним папером. Розмазати половину білого тіста. Зверху розмазати шоколадне. На шоколадне викласти соломку і втиснути її вниз. Випікати 20 хвилин при 180 ℃. Спекти 2 таких коржі.
Крем
Пудинг ванільний (3 пачки) заварити в молоці з цукром. Остудити. Масло збити до пухкої маси. Додавати по ложці пудинг, постійно збиваючи. В кінці додати цедру.
Скласти пляцок
Кольорові коржі перемастити тонким шаром крему і скласти, чергуючи кольори. Виміряти висоту торта. У мене вийшло 5,5 см. Тому нарізати його на смуги шириною теж 5,5 см.
На низ викласти один шоколадно-ванільний корж, крем, кольорові смужки (обертати їх почергово горизонтально і вертикально), крем, шоколадно-ванільний корж, глазур.
Рецепт Лесі Кравецької. Пекла і фотографувала Ольга Мордовіна
Пляцок “Волинські візерунки”. Чудове поєднання різних коржів і крему!
Неймовірний пляцок “Зимова вишня” з маковим і карамельним кремом
Post Views: 34