Бісквітні ведмедики “Барні” – одні з улюблених ласощів у дітей. Купувати їх не обов’язково – можна приготувати своїми руками. Треба тільки мати спеціальну форму для випікання. Є багато рецептів домашніх “Барні”. До вашої уваги перевірені рецепти від господині. Вихід в кожному рецепті – 6 штук. Формочки треба злегка змащувати або олією, або розтопленим маслом – в залежності від того, що входить у рецепт. Час випікання – умовний (духовки в усіх різні), готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою.
Поблукавши просторами інтернету, господиня обрала шість різних рецептів домашніх бісквітів “Барні” і вирішила випробувати кожен та написати результат кулінарного експерименту. У ролі дегустаторів виступали чоловік і сини. Оцінювали по 10-бальній шкалі. Рецепти – в порядку спадання за смаковими уподобаннями. Перший – той, що сподобався найбільше, останній – найменше. Але смаки у всіх різні і те, що засмакувало одним, не факт, що вразить інших.
Готуйте, смакуйте, обирайте свій найкращий рецепт бісквітних ведмедиків “Барні”.
Рецепт 1. Барні з начинкою зі згущенки
- 50 г цукру, 1 яйце, 35 мл олії, 38 мл молока, 80 г борошна, 1/4 ч. ложки розпушувача, 4 ст. ложки вареного згущеного молока.
Яйце збити з цукром до світлої пишної маси. Додати олію, молоко, трохи збити. Цукор на цьому етапі має повністю розчинитися. Борошно змішати з розпушувачем і, поступово просіюючи порціями, не перестаючи збивати на низьких обертах, з‘єднати до однорідного тіста (воно виходить не густе, легко ллється). Тісто викласти у формочки на 2/3. Розкласти згущене молоко в животик і голову, злекга втиснути, щоб «втопити» начинку, але не сильно, щоб не дійшла до дна, подоливати зверху тісто і випікати 30 хв. при t180 в попередньо розігрітій духовці.
Рецепт 2. Класичні ванільні барні
- 2 яйця, 100 г цукру+ванільний цукор (разом), 75 г борошна, 1/2 ч. ложки какао.
Яйця збити з цукром до світлої пишної маси. Цукор має повністю розчинитися. Поступово просіюючи борошно, лопаткою акуратно вимішуємо тісто до об‘єднання компонентів. 4 ст.л. тіста відкласти в мисочку, додати какао і змішати. Викласти коричневе тісто в кондитерський шприц і витиснути у вушка і лапки ведмедика, зверху вилити біле тісто. Випікати 20-25 хв. при t180 в попередньо розігрітій духовці.
Рецепт 3. Шоколадні барні
- 90 г борошна, 2 яйця, 67 мл молока, 1 ст. ложка какао. 40 г цукру, 1 ч. ложка розпушувача (неповна, без верху), 35 г масла.
Змішати ложкою просіяне борошно з розпушувачем і цукром. Окремо збити вінчиком розтоплене охоловше масло з яйцями і молоком. Поступово всипати сухі змішані компоненти і ложкою замішати тісто, додати какао і ще раз змішати. Вилити тісто у формочки. Випікати 20 хв. при t200 в попередньо розігрітій духовці.
Рецепт 4. Фруктові барні
- 100 пюре манго, 100 г цукру, 30 мл олії, 1 яйце, 70 г борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача.
Змішати пюре і цукор. Додати олію і вінчиком вимішати до однорідності і розчинення цукру. Додати окремо збите вінчиком яйце, вимішати. Змішати борошно з розпушувачем і поступово просіяти в тісто, вимішати до однорідності. Тісто як густа сметана, можливо, піде менше борошна, залежиатиме від густоти фруктового пюре, яке використовуватимете. Випікати 20-25 хв. при t180 в попередньо розігрітій духовці.
Рецепт 5. Барні з банановою начинкою
- 33 г масла, 67 мл молока, 67 г борошна, 2 яйця, 33 г цукру, 2/3 ч. ложки розпушувача, 1/2 банана.
Розтоплене і охолоджене масло збити вінчиком із яйцями. Додати молоко, цукор, вимішати. Змішати борошно з розпушувачем і поступово просіяти в тісто, вимішати до однорідності. Тісто досить рідке. Банан розім‘яти вилкою в пюре. Тісто викласти у формочки на 2/3. Розкласти пюре, злегка втиснути, щоб «втопити» начинку, але не сильно, щоб не дійшла до дна, подоливати зверху тісто і випікати 20 хв. при t180 в попередньо розігрітій духовці.
Рецепт 6. Бананово-шоколадні барні
- 1 банан, 1 яйце, 50 г цукру, 25 г шоколаду, 50 г масла, 100 г борошна.
Яйця збити з цукром до світлої пишної маси. Цукор має повністю розчинитися. Додати масло, злегка збити до однорідності. Додати банан, який попередньо розім‘яти в пюре, об‘єднати. Додати просіяне борошно, об‘єднати. Додати порізаний шоколад, вимішати злегка з тістом. Наповнити формочки і випікати 12-17 хв. при t180 в попередньо розігрітій духовці.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko
Радимо також приготувати “Барні” за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Рецепт пісочного печива у формі “Барні” з джемом
- Домашні бісквіти “Барні” з банановою начинкою. Швидко, смачно і діти задоволені!
Post Views: 328