Тістечко “Десерт Павлова”
Для основи тістечка: 3 білки, 100 г цукрової пудри, 100 г цукру, дрібка солі, 1 ч. ложка лимонного соку, 10 г кукурудзяного крохмалю.
У глибокій тарілці на мінімальний швидкості міксера збити білки з сіллю. Коли з’явиться піна, порційно додавати цукор, збільшуючи швидкість збивання до максимуму. Продовжити збивати поки цукор у білках повністю не розчиниться. Пудру добре вимішати з крохмалем. Не зупиняючи збивання, до білків додати суміш пудри та крохмалю по одній чайній ложці. Швидкість не зменшувати, збивати ще 5-7 хв. Вкінці додати лимонний сік.
Велику форму застелити пергаментом (має бути силіконізований, щоб не пристало). Викласти “білкові кошички” за допомогою кондитерського мішка із насадкою “зірка”. Викладати спочатку дно, а потім по кругу бортик. Так, щоб вийшов ніби кошичок. Викладати на відстані один від одного. У мене вийшло 10 штучок. Поставити у завчасно розігріту духовку до 180 ОС і зменшити температуру до 100 ОС. Сушити 1 год 10 хв. Залишити до повного охолодження в духовці з привідкритими дверцятами.
Крем: 120 г вершкового сиру, 15-20 г цукрової пудри, 120 г вершків 33%. Кілька ложок апельсинового густого джему, улюблені фрукти для декору.
Сир та пудру з’єднана у глибокій тарілці. Почати збивати не невеликій швидкості і тоненькою цівкою вливати вершки. Збити до пухкої та однорідної маси.
Зібрати десерт. На дно тістечка покласти трішки джему і за допомогою кондитерського мішка і насадки “зірка” викласти крем. Декорувати фруктами. Їсти слід того ж дня або найпізніше – наступного, щоб тістечко не розмокло.
Рецепт і фото Надії Бутин
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 65