Торт “Снікерс”
Форма 20Х30 см. Для тіста: 3 яйця, 1 скл. цукру, 3 ст. ложки какао, 3 ст. ложки сметани, 1 скл. борошна, 1 ст. ложка розпушувача.
Крем 1: 3 скл. молока, 1 скл. манки, 3/4 скл. цукру, 250 г масла.
Крем 2: 1 п. крекеру, 0,5 л вареного згущеного молока, 200 г смаженого арахісу.
Глазур: 200 г шоколаду.
Коржі. Відокремити білки від жовтків. Збити білки з цукром, обережно додати жовтки (по одному) та збивати далі. Розтерти какао зі сметаною, влити до яєць, все вимішати. Туди ж всипати борошно, змішане з розпушувачем. Знову вимішати і вилити на змащене маслом деко. Розділити тісто навпіл, спекти два коржі. Випікати коржі в розігрітій до 180 ОС духовці протягом 30 – 35 хв.
Крем 1: довести до кипіння молоко, всипати цівкою манку, весь час помішуючи. Зварити кашу. Додати цукор, а коли охолоне, збити з маслом.
Крем 2: подрібнити крекер і змішати зі згущеним молоком та арахісом (трохи горіхів залишити для оздоблення). Можна додати масло.
Зібрати торт в такому порядку: корж, крем 1, крем 2, крем 1 (краще намастити на другий корж з того ж боку, яким будете класти на горіхи з крекером, тоді корж не буде відставати), корж. Розтопити шоколад на водяній бані. Полити торт шоколадом та прикрасити арахісом.
Рецепт і фото Валентини Денисюк
Читайте також:
Post Views: 184