М’яточник чорний — від безсоння і неврозів

Настої з маточника чорного очищають судини, мають заспокійливу дію, нормалізують серцебиття та усувають спазми судин, підтримують тиск.

Ця рослина має неприємний запах, який під час сушіння на сонці щезає, а сама рослина темніє (звідси і назва – чорний).

Настої з м’яточника чорного очищають судини, мають заспокійливу дію, нормалізують серцебиття та усувають спазми судин, підтримують тиск.

При стенокардії зранку та ввечері варто вживати невеликі дози порошку з трави м’яточника (на кінчику чайної ложки), запиваючи теплою водою з медом. При болях у шлунку, болісних менструаціях, для заспокоєння помічний такий настій: 10 г листя м’яточника залити 300 г окропу, настояти 30 хв. Пити по 1 ст. ложці чотири рази на день до їди.

М’яточник чорний заживають від безсоння, після нервових зривів. 40 г листя цієї рослини, зібраної під час цвітіння, та 60 г квітів латаття білого залити 1 л окропу, настояти 15 хв, процідити, додати 1,5 кг цукру. Помішуючи, варити на малому вогні до повного розчинення цукру. Пити по 2–3 ст. ложки перед сном. Зберігати у темному місці.

Ванна з відвару м’яточника чорного добре заживати при ломоті у суглобах, болях у м’язах, ревматизмі. Температура води має бути 36–39 градусів. Приймати ванни двічі-тричі на тиждень по 15–20 хв. Сам відвар готують із розрахунку 100 г листя м’яточника на 2 л окропу, кип’ятити 100 хв.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook