Веселий, невибагливий і неймовірно харизматичний – такий він Василь Вірастюк, український богатир і найсильніша людина планети. Василь уміє наполегливо працювати і відпочивати, любить пожартувати і, звісно, смачно поїсти – одне слово, жити зі смаком.
П’ять секретів раціону стронгмена
1. МЕНЮ БЕЗ ВИКРУТАСІВ. На запитання, що Василю Вірастюку готує дружина, він запевняє, що нічого екстраординарного. Це різноманітні, але прості страви. Правда, смаколиками кохана балує часто. Улюблені страви у родині Вірастюків – курка з горіховим соусом або з карі, плов, грудинка під ананасами і сиром, качка з яблуками і картоплею, різото з морепродуктами, долма. Вона дуже схожа на голубці, тільки замість капусти фарш загортають у виноградне листя. Така страва смакує зі спеціальним часниковим соусом із зеленню і помідором. Полюбляє Василь Вірастюк і традиційні українські страви – борщ та вареники.
2. КОРИСНИЙ СНІДАНОК. Снідають Вірастюки вівсянкою з яблуками або бананами, млинцями з медом, м’ясом, сиром. Часто готують омлети з грибами, з ковбасками або сосисками. У холодильнику завжди є домашні яйця, сир, який мастять на хліб, масло.
3. ТАК ЗДОРОВОМУ ХАРЧУВАННЮ. Василь Вірастюк надає перевагу роздільному харчуванню – не змішує різні продукти. Наприклад, не їсть м’яса з картоплею чи якимось іншим гарніром, замінює його хіба салатом. Для приготування страв використовує оливкову олію – вона корисніша. У родині Вірастюків уникають страв, смажених на сковорідці, печуть у духовці або на мангалі. Вживає богатир багато овочевих салатів. А от молока, на відміну від інших силачів, у великій кількості не п’є, зате їсть молочні каші. У щоденному раціоні – борщі і супи, а стравам, від яких можна погладшати, – зась. Тому на столі рідко бувають макарони та випічка, гарніри.
4. НІ ДНЯ БЕЗ М’ЯСА. Василь Вірастюк зізнається, що без м’яса не може прожити ні дня, адже тренування вимагають збалансованого і висококалорійного харчування. Спортсмен надає перевагу свинині та телятині, із птиці – курячій грудинці, яка містить багато білків. Їсть червону рибу і червону ікру.
5. УСЕ ПІД СИЛУ СИЛАЧУ. Василь Вірастюк захоплюється кулінарним талантом дружини Інни, яка готує для всієї сім’ї. І запевняє, що йому до снаги приготувати практично будь-яку страву – плов, борщ, харчо, солянку, зелений борщ, різото. Василь допомагає дружині на кухні перед приходом гостей. Зазвичай готують салати і бутерброди, часто запікають у рукаві качину або гусячу грудинку. Фірмовий десерт – шоколадне суфле з вершками і тірамісу.