Салат з капусти на зиму “Грибна солянка”. Для мене вона найсмачніша у світі!

У моїй сім'ї грибна солянка - один з улюблених салатів на зиму. Мій рецепт випробуваний роками, за ним готують вже всі мої родичі в різних куточках України і навіть сестра у Канаді - дуже смачний салат! І гриби можна брати будь-які: лісові свіжі, заморожені і навіть печериці.

Грибна солянка

  • 5 кг капусти, 1 кг цибулі, 3 л варених грибів (можна готувати і з лісовими, і з печерицями), 0,5 л томатного соусу, 10 перчин, 1 кг моркви, 200 г цукру, 125 г солі, 0,5 л олії без запаху, 10 лаврових листків, 8 ст. ложок оцту (9%). 

Гриби порізати (не дуже дрібно), відварити 40 хв. Капусту нашаткувати, моркву потерти, цибулю і перець порізати брусочками. Усе змішати, крім грибів та оцту, тушкувати приблизно 1,5 год. Додати гриби, тушкувати ще 15 хв, додати оцет, тушкувати ще 15 хв. Розкласти у стерильні банки, закрутити, вкутати на добу. Виходить приблизно 18 баночок по 0,5 л.

Спробуйте також приготувати:

Грибна солянка на зиму. ЇЇ любить вся сім’я!

Салат з грибів, моркви і цибулі з томатом на зиму

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook