Смачна квашена капуста. Рецепт, за яким готую вже багато років

Коли на зиму квашу капусту, цукру ніколи не додаю. Тільки капуста, морква і сіль. Виходить дуже смачно! Ось мій рецепт і поради, як квасити капусту, з власного досвіду.

Смачна квашена капуста

200 г солі, 10 кг капусти, 1 кг моркви.

Перемішати нашатковану капусту з потертою морквою, посолити, ще раз добре перемішати до появи соку. Щільно утрамбувати в тару, зверху покласти гніт. Залишити в теплі до появи піни. Поки стоїть – пару разів протикати довгим ножем (чи шампуром) до самого дна. Це займає 3-4 дні. Розкласти в банки і винести в холод. Перед подачею трішки притрусити цукром і присмачити олією.

Рецепт Олени Повшедної

Спробуйте також приготувати:

Та сама легендарна квашена капуста по-грузинськи з буряком. Смачнішої я не їла!

Хрумка квашена капуста у розсолі. Простий перевірений рецепт

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook