Справжнє домашнє виноградне вино
Виноград не мити. Подавити ягоди, щоб пустив сік. Поставити в теплому місці, щоб заграло. Накрити легкою тканиною, щоб мошка не залізла. Помішувати щодня 2-3 рази, щоб не зацвіло. Десь на 4 – 5 день, як вже буде гарно шипіти, віджати і процідити. На кожну літру соку розвести 250 г цукру. Не більше, бо не буде грати. Залити в бутлі, щоб були неповні, і надіти рукавички, в яких пробити голкою один пальчик. Поставити в темне і тепле місце, поки рукавичка вам не скаже “Пака” (здується і опаде). Відцідити від осаду через силіконовий шланг в іншу посуду. Додати по 10-20 г спирту на літру вина, щоб далі не грало. Можна знову надіти перчатки і винести в холодне і темне місце місяців на 2, щоб достигло. Потім знову відцідити і вино готове.
Рецепт Лариси Васильєвни
Спробуйте також приготувати:
Для вина збираю виноград після приморозків – так смачніше. Ось мій рецепт
Домашнє виноградне вино. Готую за класичним закарпатським рецептом