Трюфельний торт з шоколадом та персиками
250 г масла, 350 г цукру, 5 яєць, 200 г чорноо шоколаду, 1,5 ч. ложки ванільної пасти, 140 г борошна.
Масло кімнатної температури збити з цукром, яйця розмішати злегка в тарілці і малими порціями влити в чашу до масла. На водяній бані розтопити чорний шоколад, охолодити і влити до маси, додати ванільну пасту і просіяне борошно. Дуже легенько розмішати. Влити у форму і пекти при температурі 160 градусів 35-40 хв. Корж має бути трохи м’який.
Спекти ще білий бісквіт за будь-яким рецептом. Конфітюр з персиків, бісквіти треба робити за день до складання торта.
Конфітюр: 800 г персиків, 150 г цукру, 8 г агар-агару.
Персики збити блендером, шкірку попередньо зняти, додати цукор та агар-агар (пачка). Вилити в кільце, застелене плівкою і в холодильник.
Крем шоколадний: 700 г сметани, 100 г цукру, 500 г чорного шоколаду.
До магазинної сметани додати цукор та чорний шоколад (не менше 50%). Спочатку розтопити шоколад на водяній бані, а потім інтенсивно розміщуючи влити розтоплений шоколад в підігріту сметану, не холодну. Не варити, а лиш підігріти. Поставити крем сховати в холодильник.
Зібрати торт. Взяти кільце з високими бортиками, а якщо немає, то тортівницю, застелену по боках ацетатною плівкою (висота 10 см). Покласти білий бісквіт, який попередньо розрізали на дві частини, змочити персиковим сиропом, накласти шоколадний крем, зверху розрізаний на дві частини шоколадний корж, теж просочений сиропом, змастити шоколадним кремом. На крем викласти абрикосове конфі, шоколадний крем, шоколадний бісквіт і знову крем. Зверху покласти другу половину світлого бісквіта. Поставити в холодильник на 4-5 год.
Зробити крем, аби прикрасити торт: 500 г маскарпоне покласти в чашу міксера (без сироватки), додати 100 г згущеного молока і збити, 400 г вершків збити окремо. Додати їх до маскарпоне і дуже легенько недовго збивати. А ще краще перемішати лопаткою, щоб не розслоїти крем.
Змастити торт кремом. Можна дати барвник на ваш смак. Крем-чіз можна робити з домашнього сиру.
Рецепт і фото: Алла Сидор
Post Views: 44