Бутерброди з червоною рибою – це така смакота! Так хочеться побалувати близьких смачненьким хоч на свято. Але ціни на червону рибу зараз шалені. Та не засмучуйтеся – можна засолити хребти червоної риби. М’яса на них якраз вистачить на бутерброди, у салат або для закусок на святковий стіл. А коштує набагато дешевше, ніж філе лосося або сьомги! Перевіреними рецептами солених хребтів червоної риби поділилися господині.
Солені хребти червоної риби
На 0,5 л перекип’яченої холодної води 100 г солі, 80 г цукру, 80 г оцту, лавровий лист, перець горошком. Залити хребти на добу. Після доби в маринаді відкинути рибу друшляк, щоб стік маринад, змастити соняшниковою олією. Дуже смачно!
Рецепт Людмили Михайлик
Сухий посол
2 ст. ложки соли змішати з 1 ст. ложкою цукру, обваляти хребти і скласти в лоток. Поставити в холодильник, через добу перевернути. Ще через добу змастити олією.
Рецепт Наталії Приходько
Спробуйте також приготувати:
Червону рибу не купую вже 5 років – солю сама! Виходить дуже смачна і 100% свіжа!
Шпинатний рулет з червоною рибою на святковий стіл. Ця закуску змітають з тарілки!