солені хребти лосося

Солені хребти червоної риби. Бюджетно і дуже смачно!

Червона риба - дороге задоволення. А ми солимо не філе, а хребти. Виходить так само смачно, на бутерброди і закуски вистачає, а коштує в рази дешевше. Ми з мамою солимо хребти вже більше десяти років. Хто не пробує, то всі просять рецепт.

Бутерброди з червоною рибою – це така смакота! Так хочеться побалувати близьких смачненьким хоч на свято. Але ціни на червону рибу зараз шалені. Та не засмучуйтеся – можна засолити хребти червоної риби. М’яса на них якраз вистачить на бутерброди, у салат або для закусок на святковий стіл. А коштує набагато дешевше, ніж філе лосося або сьомги! Перевіреними рецептами солених хребтів червоної риби поділилися господині.

Солені хребти червоної риби

На 0,5 л перекип’яченої холодної води  100 г солі, 80 г цукру, 80 г оцту, лавровий лист, перець горошком. Залити хребти на добу.  Після доби в маринаді відкинути рибу друшляк, щоб стік маринад, змастити соняшниковою олією. Дуже смачно!

Рецепт Людмили Михайлик

Сухий посол

2 ст. ложки соли змішати з 1 ст. ложкою цукру, обваляти хребти і скласти в лоток. Поставити в холодильник, через добу перевернути. Ще через добу змастити олією.

Рецепт Наталії Приходько

Спробуйте також приготувати:

Червону рибу не купую вже 5 років – солю сама! Виходить дуже смачна і 100% свіжа!

Шпинатний рулет з червоною рибою на святковий стіл. Ця закуску змітають з тарілки!

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook