“Хмиз” – найсмачніше печиво мого дитинства

Колись в дитинстві мама мені готувала хмиз - дуже смачне печиво. Від неї мені дісталися форми і рецепт. Виходить смакота! Обов'язково приготуйте своїй малечі! А якщо не маєте спеціальних форм, використайте товкач для картоплі.

Печиво “Хмиз”

1 скл. борошна, 1 яйце, 1 ст. ложка цукру, 250 мл води, 50 мл горілки, сіль, ванільний цукор, 0,5 ч. ложки розпушувача.

Змішати сухі складові, додати воду, яйце, горілку. Замісити тісто. Має бути таке тісто, як на млинці. Смажити в олії. Форму добре розігріти в олії, опустити в тісто (але не глибше, ніж до країв форми), і знову в олію. Смажити до золотистого кольору. Хмиз потрібно струшувати, коли він ще м’який, недосмажений. Якщо пересмажити, може погано відставати від форми. Притрусити пудрою.

Порада: якщо не маєте спеціальної форми, смажити можна за допомогою металевого товкача для картоплі.

Рецепт і фото Світлани Зиміної-Тринчій

Спробуйте також приготувати:

Печиво “Кукурузка” – смак нашого дитинства. Роблю, як колись – через м’ясорубку

Просте печиво зі старого записника (на сметані, смальці та амонії). Смачне, пісочне і виходить багато!

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook