Замість аспірину
Ефірна олія, що знаходяться в інжирі, нормалізує склад крові і не дає їй загуснути (не потрібно пити «розріджувачі» аспірин: краще їсти інжир – протягом місяця всього по 1 плоду в день, а через місяць повторювати курс.
Покращує роботу мозку
Інжир рекомендується вживати людям, чия робота пов’язана з інтелектуальними навантаженнями і творчістю – художникам, композиторам, письменникам і поетам, і підприємцям – їм теж дуже принципово творче мислення.
При високій температурі, ангіні, інфекціях порожнини рота, бронхіті
1 ст. ложку подрібненого інжиру залити 2 скл. окропу, 10 хв. кип’ятити на малому вогні; остудити, процідити, приймають 4 рази на день.
Втома, слабкість, нервове виснаження
Склянкою теплого молока залити 4-5 ягід, настояти, розтерти, їсти 2-4 рази в день.
Сечокам’яна хвороба, цистит, пієлонефрит, болі при сечовипусканні
Інжир (3-5 ягід) залити 200 мл окропу, 5 хв. кип’ятити на повільному вогні, потім добре розімнути ягоди. Приймати окремо від їжі, протягом дня.
Загальнозміцнювальний салат з інжиром
Якщо замість бутербродів і яєчні з’їсти вдень салат з інжиром, ви довго будете ситими, а серцю буде легше справлятися з навантаженнями.
Інжир – 300 г, чорнослив – 150 г, мигдаль – 2,5 ст. ложки, кефір – 1 склянка, цедра апельсина.
Чорнослив замочити, потім промити разом з інжиром і тонко порізати. Мигдаль обшпарити окропом, зняти шкірку і подрібнити. Все перемішати, посипати апельсиновою цедрою і залити кефіром. Цукор краще не додавати.