варення сливи в шоколаді

“Сливи в шоколаді” – не варення, а чудо! Готую вже кілька років!

Сливи в шоколаді - це шедевр, а не варення! Готувати дуже просто, смак неймовірний. Зберігається це варення чудово, але недовго: бо у нас вдома його з'їдають першим! Готуйте зразу дві порції, воно того варте!

Варення “Сливи в шоколаді”

  • 3 кг слив угорок (вага без кісточок, можна брати інші подібні сливи), 2 кг цукру, 100 г чорного шоколаду (іноді готую без нього), 100 г какао (у мене “Мрія”), 500 г посічених волоських горіхів (або скільки маєте; можна без них, але з горіхами смачніше), 1 п. ванільного цукру.

Сливи перемолоти, змішати з цукром, довести до кипіння, зменшити вогонь на мінімум, варити 10 хв. Дати повністю охолонути. Проварити так ще 2 рази. Коли будете варити останній раз, додати какао, подрібнений шоколад і горіхи (краще не молоти, а посікти ножем, щоб у варенні попадалися шматочки горіхів), ванільний цукор. Проварити ще 7-10 хв, гарячим розлити у стерильні банки, закрутити. Виходить майже 4 л варення. Воно надзвичайно смачне!

Спробуйте також приготувати іншу консервацію зі сливами на зиму за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook