Три мої улюблені рецепти закруток із яблук: варення, повидло і джем

Яблука у моїй сім'ї люблять всі. Взимку у нас найкраще розходиться саме яблучне варення, повидло і джем. Маю три перевірені роками рецепти!

Варення

1 кг порізаних нечищених яблук засипати 400 г цукру. Залишити на 8-10 год. Довести до кипіння. Проварити 10 хв. Остудити. Повторити ще 2 рази. Закрутити і охолодити.

Повидло

1 кг яблук почистити, порізати на кусочки, додати 700 г цукру. Залишити на ніч. Варити по 10 хв, повторити тричі з перервою 5-6 год.

Джем

2 кг яблук, 1 кг цукру, 0,5 скл. води. Почистити яблука. Шкірку взяти в окремий посуд. Яблука порізати, змішати з цукром. Шкірку залити водою і проварити 10-20 хв на невеликому вогні. Остудити, з’єднати з яблуками. Варити на середньому вогні 30-40 хв. Далі упарювати на мінімальному вогні ще годину. Закатати, перевернути, укутати.

Рецепти і фото Світлани Зиміної-Тринчій

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook