Шпинатний торт «Моя фантазія» з маскарпоне і лохиною

Це найсмачніший торт, який їла. Він ніжний, в міру солодкий. Смакота неймовірна!
Шпинатний торт 
Корж (всі складові мають бути кімнатної температури): 300 г шпинату, 115 г цукру, 95 мл олії, 215 г борошна, 1 яйця, 2 ч. ложки розпушувача, 1 ст. ложка лимонного соку.
Крем (всі складові мають бути охолоджені): 250 г маскарпоне, 200 г вершків, 4-5 ст. ложок цукрової пудри, лохина для прикрашення. 
Шпинат помити, видалити стебла, листочки помістити в комбайн, чи блендер і на насадці «ніж» змолоти в однорідну дрібну пасту. Збити яйця, додати цукор і на найвищих обертах збивати до збільшення об’єму і утворення світлої пишної маси. Додати шпинатну пасту, сік з лимона і з‘єднати міксером на низьких обертах. Борошно змішати з розпушувачем, просіяти (обов‘язково!) до тіста і акуратно вимішати лопаткою тільки до об‘єднання компонентів. Вилити тісто у форму d23 застелену пергаментом, розрівняти. Випікати в розігрітій духовці при t160 до сухого сірника (приблизно 35 хв). Витягнути, акуратно відділивши від бортиків форми, і разом з пергаментом покласти на сітку до повного охолодження. Після цього зняти папір.
Для крему збити вершки і маскарпоне, як почне гуснути, додати пудру (4 ст. ложки з гіркою). Зверху на корж викласти крем і дати постояти 1-2 год. в холодильнику. Викласти щільним шаром лохину.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook