Огірки “Празькі”
- На одну банку об’ємом 1 л: приблизно 12 невеликих огірків, тонка скибочка лимона.
- Маринад: 0,5 л води, 20 г крупної солі, 75 г цукру, 0, 5ч. ложки лимонної кислоти.
- На дно банки: 2 зубці часнику, 2 лаврових листки, 2 листки смородини, 1 см кореня хрону (я замінюю листком), 1 парасолька кропу, 3 горошини запашного перцю. Додаю ще естрагон (тархун) і листок вишні.
На дно стерилізованої банки покласти всі листочки і спеції. Огірки добре промити (я їх перед закручуванням замочую у воді на кілька годин). У огірків можна зрізати дупки. Огірки і лимон покласти в банку, залити окропом і залишити постояти на 20 хв. Злити воду, вона не потрібна. Зробити маринад – додати в воду сіль, цукор і лимонну кислоту і кип’ятити з моменту закипання 1 хв. Залити киплячим маринадом огірки і закатати стерилізованою кришкою, перевернути, укутати до повного охолодження. Поставити в прохолодне місце. Я зберігаю всі заготовки в погребі.
Читайте також:
-
Огірки, мариновані по-польськи
-
Смачні хрумкі мариновані огірки на зиму “Без оцту і стерилізації”
Post Views: 70