Королівське варення з аґрусу і малини
- 300 г малини, 700 г аґрусу, 1,3 кг цукру, 1,5 скл. води
Щоб приготувати варення з аґрусу, слід видалити у нього хвостики, просушити, змочити горілкою. Далі ягоди треба поставити в морозильник, а через пів години – в холодильник на ніч. Такий спосіб ідеальний для консервування аґрусу будь-яким способом.
Якщо не маєте можливості і часу “гратися” з аґрусом, можна зробити простіше. Перебрати малину і аґрус, помити, очистити і обсушити. Змішати воду і цукор, довести до кипіння. Проварити кілька хвилин. Додати в сироп невеликими порціями ягоди. Варити до готовності в один прийом, видаляючи піну.
Розкласти варення у стерилізовані банки і закрутити. Перевернути догори дном, остудити.
Радимо також інші перевірені рецепти варення:
Post Views: 62