Пиріг “Фанта”
3 яйця, 1 ч. ложка з чубком соди з гіркою, 1 ст. ложка оцту, 0,5 скл. варення, 0,5 апельсина (ошпарити і перемолоти), 0,7 скл. цукру, 1 скл. кислого молока, 3 ст. ложки олії, 2,5 скл. борошна.
Замість апельсина я використала 0,5 скл. жмиху, який залишився після приготування домашньої фанти (рецепт читайте тут) і 0,5 скл. рідкого полуничного варення (без ягід, сироп у нас зазвичай залишається). Можна пекти без апельсина, а дати в тісто 1 скл. варення.
Яйця збити з цукром до пишної білої маси. Додати кисле молоко та олію, легенько збити, додати погашену оцтом соду, варення та дрібно перемелений зі шкіркою апельсин, швидко збити. Додати борошно, збити на найменших обертах. Тісто повинно бути консистенції як густа сметана, якщо мало борошна, то додати. Тісто вилити на деко приблизно 25Х35 см, застелене пергаментом. Випікати при 175 ОС до готовності. Варення зі смородини бажано не додавати, бо пиріг буде синій. Дуже смачно! Як охолоне розрізати на шматочки.
Читайте також:
-
Коврижка на варенні. Дуже простий, але вдалий рецепт! 3 хвилини на приготування – і готово!
-
Простий пиріг з яблуками і родзинками на кефірі