Сирник яблучно-маковий. Смачно – не те слово!

Це не просто сирник, а розкішний десерт із маковим і сирним шаром на тоненькому пісочному коржі знизу і під соковитим яблучним желе зверху. А печеться все одним коржем! Рецепт - від господині!

Сирник яблучно-маковий

Форма 24Х34 см. Тісто: 200 г масла, 2,5-3 скл. борошна (перетерти в крихту), додати 250 г цукру, 4 жовтки, 6 ст. ложок сметани, 1 ч. ложку розпушувача. 

Замісити тісто і розділити на 2 частини (більшу і меншу). Більшу розкотити і покласти у форму, зверху викласти макову масу.

Макова маса: 2 білки, 150 г цукру (добре збити), додати 400 г маку (сухим змолоти на кавомолці, не запарювати), 0,5 ч. ложки розпушувача.

На макову масу викласти сирну масу.

Сирна маса: 1 кг меленого сиру, 2 ст. ложки манки, 2 ст. ложки крохмалю, 200 г цукру, 2 яйця, 2 білки, 100 мл олії.

Все ретельно вимішати і викласти на мак.

Яблучний шар: 4-6 яблук, 1 п. полуничного желе, 100 г цукру.

Яблука почистити, потерти, відтиснути сік, змішати з цукром та сухим полуничним желе (з порошком), викласти на сир. Меншу частину тіста фігурним ножем порізати на смужки, викласти на яблука у вигляді решітки. Випікати 1 год при 180 градусах. Виймати з форми після остигання.

Рецепт і фото Оксани Новіцької

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook