- М’ясо слід знімати з грилю за 1 хв до готовності і дати йому кілька хвилин відпочити. Тоді воно дійде до кондиції і буде максимально соковитим.
2. Якщо хочете приготувати смачний бекон, не смажте його, а запікайте у духовці. Робити це треба на решітці, пекти 15-20 хв при температурі 200 ОС. Тоді він буде хрумкий, але не пересмажений.
3. Макарони не злипнуться, якщо у воду додати трошки олії. Робити це треба до того, як кладете макарони.
4. Ніяких кубиків – тільки натуральний бульйон. А щоб він завжди був під рукою у потрібний момент, бульйон треба зварити і порційно заморозити.
5. Замість кухонної ваги або мірних стаканчиків використовуйте руку – і не помилитеся.
6. Під час обсмажування овочів або м’яса, не накладайте повну сковороду. Інакше вони пустять сік і будуть тушкуватися, а не обсмажуватися. Набагато смачнішими будуть продукти, якщо їх підсмажувати невеличкими порціями, щоб вони на сковороді “почувалися вільно”.
7. Щоб омлет був смачнішим, смажте його на вершковому маслі.
8. Куряче філе буде набагато соковитішим і смачнішим, якщо смажити його на пергаменті. Також перед випіканням можна загорнути у папір цілу курку.
9. Навчіться визначати ступінь просмажування стейка. Це ніколи не буде зайвим, тим паче коли потрапите у хороший ресторан або будете в компанії, де знаються на стравах.
10. Аби курка мала привабливу хрумку скоринку, її можна обсмажити двічі. Після обсмажування охолодити 10 хв і ще раз обсмажити.