Ідентифікаційний код – код диявола?

А ви знали про це? Обов'язково прочитайте!

Чи не кожен громадянин України має свій індивідуальний код. Він складається з 10 зашифрованих цифр: перші 5 – дата народження українця, наступні 4 – порядковий номер людини, яка народилася цього дня, відтак цифра визначає стать (якщо непарна – чоловік, коли парна – жінка) і десята цифра – контрольна. Однак деякі люди вбачають в цьому коді дещо більше за звичайну ідентифікацію, бо вірять, що з допомогою тотальної «кодизації» нас всіх хочуть взяти під особливий контроль.

Статтею 70 Податкового кодексу України передбачено, що громадяни можуть відмовитися від облікової картки платника податків лише через релігійні переконання. Для цього потрібно надати повідомлення до територіального органу доходів і зборів за місцем проживання, де вказати дані паспорта громадянина України та інших документів, які подаються в разі зміни паспортних даних. Після цього до паспорта вносять відмітку про право виконувати будь-які платежі за серією та номером паспорта. З моменту цього запису облік таких громадян ведеться в окремому реєстрі.

Цікаво, що на сьогодні Україна – єдина держава, законодавство якої дозволяє відмовитися від коду з релігійних переконань, при цьому органи доходів і зборів не уповноважені перевіряти істинність цих переконань. Щось подібне практикують лише в Греції, де монахи монастирів на горі Афон не сплачують податків і не підпадають під дію закону щодо реєстрації їх як платників податків.

Українська православна церква ще в 1998 році заявила, що вона не без підстав вбачає «здійснення апокаліпсичного пророцтва про печатку Антихриста в запровадженні в Україні ідентифікаційних номерів, як вказаного святим апостолом Іваном Богословом числа Звіра». Інформаційна кампанія в ті роки була такою потужною, що результати її не вщухають і нині, коли керівництво УПЦ частково взяло назад свої слова.

Так, голова інформаційного відділу Мукачівської православної єпархії о.Олександр зауважив: «Церква нині говорить, що ідентифікаційні коди не є печаткою Антихриста, але вони готують свідомість людей до його приходу. Тобто православна церква дає вибір кожному своєму вірнику, однак попереджає про те, що з допомогою такого обліку релігійну свідомість всіх людей намагаються взяти під контроль. Бо цифра сама по собі мертва, доки людина не вкладає в неї віру».

«Цифри не нашкодять побожній людині»

Майже всі побожні люди бояться, а деякі демонструють і своє невігластво стосовно цифри «666», яку вважають числом Звіра. Звідки взялося це число й що воно означає?

Святе Письмо є носієм символів і дослідження його нумерології показує, що число Звіра, як і сам він, запрограмовані на поразку, бо вони є наполовину меншими за Бога. Тобто з цифри «666» не треба робити трагедії, боятися, що в коді, номері паспорта чи ще якійсь комбінації з’явиться цей номер. Ми ж не можемо проконтролювати, аби в наших гаманцях не було купюр, сума яких не складалася б у 666, чи щоб на банківських картках не було такої цифри.

Книгу Апокаліпсису слід розуміти глибше, бо, звісно, вона не передбачала сучасної системи кодифікації. Та й загалом, цифри не здатні нашкодити побожній людині – більше підточують душу погані вчинки. Хто боїться чисел, хай боїться купюр і банківських рахунків, бо вони, на жаль, здатні з деяких людей зробити звірів.

Діана Ковалюк

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook