“Макова слойка”
Форма 27×36 см. Тісто: 300 г борошна, 50 г крохмалю, 50 г цукру або пудри, 2 жовтки, 200 г замороженого масла (потерти одразу в борошно), 1 ст. ложка сметани.
Замісити, загорнути у плівку, покласти в холодильник на 1-2 год, потім розкотити, викласти у змащене олією деко, сформувавши бортики, і поколоти вилкою.
Начинка: 2 скл. маку закип’ятити (запарити, а коли охолоне, 3 рази змолоти (з цього починати готувати, бо довго стигне). Збити: 6 яєць, 2 білки, 2 скл. цукру, 2 скл. борошна, 2 ч. ложки соди + 2 ст. ложки оцту, 0,5 скл. сметани, 100 г масла (м’якого), 2 ст. ложки олії (маса впаде після додавання жиру), 1 ст. ложка сухарів або кукурудзяної муки (можна без). Насамкінець додати змелений мак.
Вилити начинку на тісто і поставити в розігріту духовку до 180 ОС на 50 хв. Я печу в режимі верх/низ.
Рецепт і фото Інни Клименко
Читайте також:
-
Торт “Маківник” – дуже простий, швидкий і смачний. Мамин рецепт
-
Маківник. У 100 разів краще за торт!