Любите плавлений сир? Намастити скибочку свіжого хліба з хрумкою скоринкою ніжним плавленим сиром янтар… Яка смакота! Причому сир не обов’язково купувати! Його можна приготувати в домашніх умовах. Він буде абсолютно натуральним і навіть смачнішим за магазинний.Ми підшукали для вас перевірений рецепт домашнього плавленого сиру як “Янтар”. Його смак можна змінювати за допомогою різних добавок: цибулі, зелені, горіхів,шинки.
Домашній плавлений сир
- 0,5 кг сиру, 2 ст. ложки сметани, 1 ч. ложка соди.
0,5 кг сиру покласти у металеву миску, додати 2 ст. ложки сметани і 1 ч. ложку соди. Поставити на водяну баню і помішувати. Через 2-5 хв сир почне змінюватися. Коли сир стане однорідний, до смаку можна дати сіль і різні добавки: цибулю, зелень, горіхи, шинку або що придумаєте.
Рецепт Алли Мандибури
Радимо також приготувати інші види домашнього сиру, як магазинного, за перевіреними рецептами від господинь:
- П’ять смачних рецептів домашнього сиру
- Домашній твердий сир із молока “Бринза”. Можна різати скибками!