сир в банці

Найкращий домашній сир – із кислого молока “У банці”. Часто роблю такий дітям!

Домашній сир готую із кислого молока і відтоплюю просто в банці. Це найкращий спосіб приготування сиру! Він виходить дуже ніжний, пластинами. Ніколи не буває пересушений! Часто роблю такий сир дітям!

Найкращий домашній сир

  • Кисле молоко.

Найкращий домашній сир можна зробити, якщо відігріти його в банці. Молоко має добре скиснути. Тоді його розрізати в банці ножем навхрест, поставити цю банку в каструлю з холодною водою, щоб вода була доти, доки молоко, і гріти на малому вогні.

Коли вода в каструлі буде майже закипати, вимкнути вогонь і залишити банку у воді. Коли охолоне, легенько відкинути сир на друшляк з марлею. Не відтискати, нехай сам стече! Тоді сир буде ніжний, пластами – дуже смачний! Тільки під банку у каструлю ще якусь тканину покласти, бо може тріснути банка.

Рецептом поділилася Леся Байда

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook