Найкращий домашній сир
- Кисле молоко.
Найкращий домашній сир можна зробити, якщо відігріти його в банці. Молоко має добре скиснути. Тоді його розрізати в банці ножем навхрест, поставити цю банку в каструлю з холодною водою, щоб вода була доти, доки молоко, і гріти на малому вогні.
Коли вода в каструлі буде майже закипати, вимкнути вогонь і залишити банку у воді. Коли охолоне, легенько відкинути сир на друшляк з марлею. Не відтискати, нехай сам стече! Тоді сир буде ніжний, пластами – дуже смачний! Тільки під банку у каструлю ще якусь тканину покласти, бо може тріснути банка.
Рецептом поділилася Леся Байда
Читайте також:
-
Домашній твердий сир “Адигейський”
-
Твердий сир з молока, сметани і яєць “Як сулугуні”
Post Views: 187