Пляцок з коржами з маком і вишнями, двома кремами та крекером. Мегасмачний!

Пляцок з крекером

Форма 35×34 см. Тісто: 3 яйця, 1 скл. цукру, 1 п. маргарину, 4 скл. борошна, 1 скл. сметани, 2 ст. ложки розпушувач. Додатково: 2 п. крекеру шоколадного, вишні та горіхи; 200 г маку, 3 білки, 0,5 скл. цукру.

Жовтки відділити від білків, жовтки збити з 1 скл. цукру, маргарин перетерти з борошном, додати сметану, розпушувач замісити тісто, поділити на 6 частин.

1 і 2 корж: розкачати 1 частину тіста, викласти вишні і посипати горіхами, накрити другим тістом та поколоти виделкою. Зробити ще один такий корж. Випекти.

3 корж: розкачати 1 частину тіста, викласти кавову масу (200 г меленого маку запарити, додати 3 білки збиті з 0,5 скл. цукру збити), накрити другою частиною тіста. Випекти.

Крем 1: 1 б. вареного згущеного молока і 400 г масла. Збити.
Крем 2: 0,5 л сметани, 1 скл. цукру, 1 п. загущувача. Збити.

Зібрати: корж з вишнями, крем зі згущенкою, шар крекеру, сметанний крем, корж з маком, крем зі згущенкою, шар крекеру, сметанний крем, корж з вишнями.

Рецепт і фото Оксани Дубінчук

Читайте також:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook