Торт “Маківник”
Форма 25×35 см, склянка 200 мл. Тісто (на 3 коржі): 4 яйця, 2 скл. цукру, 1,5 скл. маку (сухого, не меленого), 1 скл. сметани, 2 ч. ложки амонію, 4 ст. ложки масла (розтопленого, охолодженого), 2 скл. борошна.
Яйця збити з цукром до пишної стійкої маси, додати сметану, мак, розтоплене масло, амоній (розведений зі сметаною). Все збити міксером. Тоді додавати борошно. Тісто має бути рідкувате. Форму змастити маргарином і посипати борошном. Секти 3 окремі коржі (тісто поділити на 3 частини, можна пекти по черзі, тісто не погіршиться) при 180 ОС до сухого сірника
Крем: 300 г масла збити до пишної маси, додати варене згущене молоко (500 г).
Рецепт і фото Лесі Ковальчук
Читайте також:
-
Торт “Медовик” без розкочування коржів. Просто намащую тісто на пергамент і все!
-
Медовик “Рижик”, перевірений 30-річним досвідом
Post Views: 77