Інгредієнти:
По 500 г курячих стегенець (без кісток) і філе (холодного), 150 мл молока (крижаного), 19 г солі (1,9% на 1 кг фаршу), 1 ст. ложка солодкої паприки, 1 зубець часнику, 1,5 ст. ложки італійської суміші спецій (перець червоний, перець чорний, майоран, орегано, розмарин, чебрець, цибуля).
Не нагрівати фарш вище 12 °С під час приготування!
Усе м’ясо (охолоджене) пропустити через м’ясорубку з отворами 5–6 мм, додати вичавлений часник, сіль, молоко. Вимішувати фарш довго і ретельно до поглинання всієї вологи й утворення липкої і щільної маси. Розділити навпіл. До однієї додати італійські трави, а до другої – паприку.
Узяти харчову плівку, відрізати шматок, розстелити на столі, викласти на неї фарш для однієї з закусок і загорнути у плівку, проколоти ковбаску в декількох місцях, особливо там, де зібралися повітряні бульбашки. Покласти на стіл і помасажувати руками, розплющуючи її на столі, як пластилін, цим виганяючи якомога більше повітря зсередини через проколи. Загорнути ще в кілька шарів харчової плівки.
Сформувати другий батончик, одягнути на обидва формувальну сітку (або медичну, продається в аптеках). Кінчики зав’язати і покласти в холодильник на 8–10 годин, краще на 1 добу. Готувати в духовці на решітці за температури 80–85 градусів з розрахунку 10–15 хв на 1 см діаметра ковбасок.
Готові батончики охолодити під крижаним душем, обтерти і покласти в холодильник на 8 год, потім зняти сітку і плівку, загорнути в пергамент і покласти в холодильник ще на 8 год (папір витягне з поверхні зайву вологу).
Чудово ріжеться тонкими скибочками! Можна випікати таку ковбасу в мультиварці, обравши режим «Мультикухар» і температуру 85 °С. Можна відварювати в мультиварці або каструлі. Спеції можна не класти всередину, а після приготування в них обваляти.