Торт “Спартак” – один з улюблених тортів у багатьох сім’ях. Кожна господиня готує його по-своєму. Пропонуємо один з таких перевірених роками і дуже вдалих рецептів.
Торт “Спартак”
- Форма 22Х36 Тісто: 2 яйця, 100 г масла, 2 ст. ложки какао, 2 ст. ложки меду, 1,5 ч. ложки соди, 1 скл. цукру, 350 г борошна. Крем: 0,5 л молока, 0,5 скл. цукру, 1 жовток, 2 ст. л борошна, 300 г масла.
Коржі
У каструлю покласти масло, мед, какао, цукор і яйця (перед тим збити їх). Поставити на вогонь і, постійно помішуючи, прогріти, доки розтопиться цукор. Далі додати соду і мішати, підніметься пінка, так і має бути, акуратно вимішати і забрати з вогню. Додати половину борошна і перемішати, решту борошна всипати на стіл і там вже замішувати тісто. Має бути м’яке, підсипати борошно, щоб не липло до рук. У мене виходить 8-9 коржів. Випікати при температурі 180 ОС 5-7 хв.
Крем
Молоко розвести з цукром, влити в каструлю, трішки молока залишити, щоб розвести борошно і жовток. Влити суміш з муки і жовтка в молоко і варити, постійно помішуючи, до загустіння. Охолодити. Масло збити до пухкого стану і по ложці додавати заварну масу, вкінці 2-3 краплі ванільного ароматизатора. Перемастити торт і винести на холод на 6-7 год.
На фото подвійна порція. Рецепт і фото Руслани Грабівчук
Читайте також інші перевірені рецепти “Спартака” від господинь:
- Справжній торт “Спартак” – без меду. На смак нагадує цукерки
- Торт “Спартак” литий. Простіший і смачніший, ніж класичний!