Паска подільська
- 400 мл молока кімнатної температури, 700 г борошна, 50 г свіжих дріжджів, 1 ст. ложка меду, 15 жовтків, 200 г цукру, 1/2 ч. ложки солі, 200 г масла, ваніль, 150 г сухофруктів, 100 мл міцного алкоголю, 1 яйце для змащування.
Сухофрукти залити кип’ятком, залишити на хвилину і відцідити. Залити алкоголем і залишити на 8 годин. Відцідити, зберігаючи рідину. Довести до кипіння 300 мл молока. 125 грам борошна залити киплячим молоком. Мішати до тих пір, поки грудок майже не залишиться. Відставити масу в сторону до охолодження до кімнатної температури.
Дріжджі розвести в решті молока, додати до заварної маси (після охолодження). Перемішати і залишити на 20 хвилин. Жовтки злегка збити з цукром і сіллю. Масло розтопити. Додати до опари решту борошна, ваніль, мед, жовтки з цукром і вершкове масло. Замісити липке тісто. Місити до тих пір, поки маса не буде гладкою. Залишити на 1,5 години. Додати сухофрукти та рідину в якій вони замочувались, тісто вимісити знову. Викласти його у форми. але трохи більше ніж на половину. Залиште на 40-50 хвилин. Тісто має добре підрости. змастити яйцем. Випікати до готовності.
Пекла і фотографувала: Елена Анатольевна
Радимо також приготувати паску за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Паска на молоці. Печу 10 років! Рецепт ні разу не підвів
- Паска з сиром без дріжджів