Сім причин пити каву щодня

Любов до кави особлива. А чи знаєте ви про корисні властивості кави?

Захищає печінку

Функції жовчного міхура стимулюються кавою, тим самим зменшуючи ризик появи каменів у жовчному міхурі. До цирозу печінки у меншій мірі схильні люди, які п’ють каву. Існує певний фермент, який накопичується в печінці і погіршує її стан. А кава з кофеїном є одним із способів підтримки цих ферментів у низьких концентраціях.

Допомагає акліматизації

Якщо ви часто подорожуєте, або змушені часто змінювати часові пояси, то проблема вічно сонного стану вам має бути знайома. Не у всіх є тиждень на приведення своїх біологічних ритмів у відповідність з місцевим часом. Допомагає чашка хорошої кави! Можна трохи скоротити сон, але швидко увійти в потрібний ритм. До того ж, кава сприяє гідратації організму, адже зневоднення – часта проблема любителів далеких поїздок і перельотів.

Допомагає концентрації

Для далекобійників кава – навіть найкращий помічник у боротьбі з сонливістю і втомою, ніж розмови з напарником. А для напруженого трафіку в місті концентрація уваги – необхідний атрибут. Іноді це може і зберегти життя!

Користь кави для вас, або Чому варто вживати каву щодня / Про здоров'я

Знижує ризик захворювання на діабет другого типу

Від цього типу діабету страждає більша частина населення планети. З цією хворобою можна жити, але дуже складно і часом неприємно. Хлорогенова кислота допомагає в профілактиці діабету. Тому можна пити навіть каву без кофеїну, це також знижує ризики захворювання на діабет другого типу.

Покращує функцію мозку

Студенти п’ють каву, звичайно, щоб бути бадьорими і не заснути під час зубріння перед іспитами. Але вчені вважають, що кава в даному випадку допомагає студентам не тільки не спати, але й активізувати багато функцій мозку.

Покращує обмін речовин

Але й також кава може мати сечогінний ефект. Кава є сечогінним для тих, хто тільки починає пробувати цей напій. На постійних прихильників кави цей ефект не поширюється. Якщо ви тільки недавно полюбили цей напій, пийте достатньо води, щоб уникнути втрати вологи в організмі.

Полегшує менструальні болі

Кава може полегшувати менструальні болі. Деякі інші види болю також можуть зменшитися від споживання кави.

ВАМ ТАКОЖ БУДЕ ЦІКАВО:

5 причин їсти цибулю щодня

Відвар з хрону – найкращий засіб від простуди та ГРВІ

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook