Порції зелені з магазину постійно доводиться оновлювати, в холодильнику вона трохи в’яне, втрачає свіжість. Інша справа – взяти для приправи гілочки зелені зі свого підвіконня, якість відрізняється в рази.
Вітаміни, які містяться в зелені, допоможуть підтримувати здоров’я протягом року. Дуже легко завжди мати свіжу зелень на столі. Багато рослин відразу ж проростають у воді і дають новий урожай.
Для вас ми підготували добірку саме з таких рослин.
Базилік |
Відберіть паростки базиліка довжиною 3-4 см та помістіть в стакан з водою під прямі сонячні промені. Коли вони збільшаться в два рази, можна висадити рослину в грунт.
Зелена цибуля |
Зелена цибуля продовжуватиме рости, якщо помістити її у посудину з водою. Приміщення при цьому має містити багато світла.
Часник |
Часник добре проростає за будь-яких умов. Його достатньо помістити у склянку з водою, а потім пересадити в горщик з землею.
Китайська капуста |
У добре освітленій кімнаті помістіть корінь рослини в воду. Тримайте його там протягом 1-2 тижнів, після чого можна пересадити капусту в горщик. Там вона і виросте в повну капусту.
Морква |
Зріжте верхівки морквинок та помістіть у воду. Листя проросте досить швидко. Зелень можна використовувати для різних салатів.
Селера |
Поставте основу селери у посудину з теплою водою. Помістіть рослину на сонце. Нове листя почне проростати з середини рослини. Після цього можна пересаджувати в землю.
Ромен-салат |
Щоб салат ожив, спершу потрібно потримати його декілька днів у воді. Це потрібно робити до тих пір, поки вода не буде покривати половину рослини. В землі можна садити тоді, коли з’явиться нове листя.
Коріандр |
Проростає коріандр у воді. Ви не пожалієте, якщо спробуєте його посадити у себе вдома.
Зелень вдома на підвіконні – це справжня знахідка, адже ці рослини містять безліч корисних вітамінів та мікроелементів.