Лимонний торт з лимонним курдом. Такої смакоти ви ще не їли!

Особливість цього торта – лимонний курд. Цей лимонний торт – один з найсмачніших тортів, які доводилось пекти. Дуже ніжний, з виразним лимонним смаком та приємною кислинкою. Він просто тане в роті. Якщо хочете зробити лимонний торт безалкогольним, тоді просто замініть ром більшою кількістю води. Пунш, яким просочується бісквіт, настільки смачний, що хочеться його пити як коктейль.

1 класичний бісквіт з додаванням цедри лимона діаметром 24 см, 1 порція лимонного курда, 300 г сиру маскарпоне, 300 мл вершків 30%, 2 ст. ложки пудри, 2 ст. ложки лимонного соку, 100 г чорниць.

Для лимонного пуншу: 50 мл рому. 1 ст. ложка цукру, 1/2 лимона, 100 мл окропу.

Лимонний курд: 4 яйця, 4 лимони, цедра та сік, 150 г вершкового масла кімнатної температури, 50 г масла, 200 г цукру.

Цукор та цедру добре розтерти. Додати 150 г масла та збити. Додати яйця та лимонний сік і ще раз добре збити. Поставити посуд з масою на водяну баню та прогрівати на середньому вогні, весь час помішуючи, до загусання маси. Протерти загуслий курд через мілке сито, видаляючи цедру. Додати 50 г масла в гарячий протертий курд і мішати до повного розчинення масла.

Бісквіт розрізати на три рівні коржі. Приготувати лимонний пунш для просочення. У чашці змішати окріп, цукор та мішати до повного розчинення цукру. Додати лимонний сік та ром. Добре перемішати.

Приготувати крем: вершки, маскарпоне і цукрову пудру добре збити. Продовжувати збивати, додаючи по ложці лимонний курд й лимонний сік.

Нижній корж бісквіту щедро просочити лимонним пуншем, зверху розподілити приблизно 1/5 крему, скропити лимонним курдом й рівномірно розподілити половину чорниць.

Накрити ягоди з кремом другим коржем, знову просочити лимонним пуншем, зверху розподілити приблизно 1/5 крему, скропити лимонним курдом й рівномірно розподілити решту чорниць. Накрити торт третім коржем, знову просочити зверху лимонним пуншем, зверху та по боках розподілити приблизно половину крему, що залишився. Поставити решту крему і лимонний торт в холодильник на годину. Дістати лимонний торт з холодильника й викласти на поверхню та боки торту решту крему. Розподілити та розгладити. Прикрасити за бажанням.

Пекла і фотографувала Оксана Ющук


Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook