Тунець: смачно, корисно, салатно!

Консервований тунець можна купити в сирому вигляді або в олії чи власному соку. Консервована риба підходить для приготування різних страв.

Смачні салати допоможуть урізноманітнити раціон та зробити його максимально корисним. Риба багата на фосфор, йод, інші корисні мікроелементи. Салати с тунця можна готувати з подрібненими консервами та пресервами шматочками.

Підробиці за посиланням https://blog.metro.ua/dyvovyzhni-salaty-z-tuntsya-dobirka-retseptiv-yak-prygotuvaty-salat-iz-tuntsem-na-svyata-j-kozhen-den/ або далі в огляді.

Пікантна Італія

Домашній салат а-ля «італьяно» можна приготувати за 15-20 хвилин. За основу беремо пасту з твердих сортів. Макарони та риба мають гармонійний смак, тож спробуйте. Головне не купувати макаронні вироби низького сорту та не переварювати їх (вийде рибна каша, а не салат).

Складники:

  • відварена паста пенне, фарфале чи іншої форми (але не спагеті);
  • тунець в консервах;
  • оливки чорні без кісточок;
  • яйця (краще перепелині, але курячі теж підійдуть);
  • помідори чері;
  • базилік свіжий;
  • пармезан тертий (можна купити інший сорт сиру).

Пасту відварити до готовності, охолодити, потом змішати с оливками, яйцями, помідорами (їх попередньо розріжте навпіл). Додайте базилік (його треба охайно розділити руками), заправте олією, зробіть посипку пармезаном. Готово – можна подавати до столу як основну чи додаткову страву.

Корисні овочі

Рецепт салата з тунцем та овочами дієтичний, корисний, смачний, підійде тим, хто на дієти. Складники:

  • тунець консервований;
  • пекінська капуста;
  • консервована кукурудза;
  • свіжі помідори.

Додавайте за бажанням інші овочі, що знайдете під рукою – зелень, редис, огірок, тощо. Непогано смакують тунець та авокадо. Пропорції інгредієнтів можуть бути будь-якими на ваш розсуд. Аби страва вийшла дуже ситною, додайте в неї картоплю.

Гаряча Мексика

Рецепт сподобається тим, хто полюбляє гострі страви. Виходить смачно, проте досить спекотно – враховуйте цей момент. Можна вживати зовсім трошки перчику або взяти його в значній кількості, це на ваш розсуд. Складники:

  • баночка тунця;
  • одне стигле авокадо;
  • перець чилі (можна замінити приправой);
  • оливкова олія;
  • часник;
  • цибуля червона;
  • лимон чи лайм (вистачить половинки, можна брати цілий фрукт).

Підготуйте авокадо – зніміть шкірку, фрукт поріжте на кубики, збризніть соком лимону чи лайму. Червону цибулину наріжте, часник пропустіть на пресі. Видаліть з консервів зайву рідину, інгредієнти змішайте, додайте чилі та олію. Можна пропустити салат з тунцем на блендері, аби подрібнити його та отримати максимально однорідну консистенцію.

Смачна та поживна рибка непогано смакує с картоплею, яйцями, оцтом, гірчицею, листковим салатом огірками. Майонез для заправки краще не брати, адже він псує смак готової страви. Враховуйте ці моменти при виборі інгредієнтів та експериментів з різними смаками готових страв. Купуйте якісну рибу, бо від цього залежать її смакові властивості та якість готової страви в цілому. Смачна заправка вийде з соком лимону або лайму.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook