Торт “Непереможний Наполеон”
Форма 24Х34 см. Тісто: 250 г масла або маргарину, перетерти з 2 скл. борошна, 6 жовтків, 6 ст. ложок сметани, 1 ст. ложка оцту. Також: вишні у своєму соку, волоські горіхи, мак, 6 білків, 6–9 ст. ложок цукру.
Перемішати, додати ще борошна, щоб було м’яке тісто і не липло до рук, розділити на 6 частин і поставити в холодильник на декілька годин, можна на ніч. Викласти одну частину тіста у форму для випікання, поверх рідко викласти вишні у своєму соку, підсушені та подрібнені волоські горіхи, 2 білки (збити до стійких піків з 2–3 ст. ложками цукру і дрібкою ванілі та лимонної кислоти або соку лимона), викласти по горіхах, посипати сухим не меленим маком, накрити другим тістом, густо наколоти вилкою і випікати до золотистої скоринки, приблизно 25-30 хв при 190-200 ОС. Спекти 3 таких паляниці.
Крем: 1 скл. цукру, 2–3 ст. ложки какао, 200 мл молока. Заварити, охолодити і збити з 400 г масла.
Рецепт і фото Оксани Новіцької. Замовити десерти у цієї господині можна тут
Вам також може бути цікавий рецепт коржів для торта “Наполеон” всього із трьох продуктів. Читайте його тут.