Помідори
Холодне повітря спиняє процес дозрівання помідорів. З холодильника вони смакуватимуть набагато гірше. Температура також змінює їхню текстуру, роблячи м’якішими. Найкраще тримати помідори у захищеному від сонця місці десь на кухонній поверхні.
Картопля
Зберігання картоплі у холодильнику перетворює крохмаль у цукор швидше, тому під час приготування вона може розварюватися й мати специфічний присмак. Найкраще тримати її у паперових пакетах у прохолодному місці.
Хліб
Переконання, що в холодильнику хліб довше лишається свіжим – хибне. Хліб дійсно буде зберігатися довше, але холодна температура призведе до того, що він швидше стане жорстким і втратить свої поживні властивості.
Банани
Банани – тропічні фрукти, тому найкраще вони існують у теплих температурах. Зберігання в холодильнику припиняє процес їхнього дозрівання, а надмірно холодне повітря може спричинити почорніння його шкірки та появу присмаку.
Кавуни
При кімнатній температурі кавуни мають більше антиоксидантів, ніж ті, що зберігаються у холодильнику. Вони можуть краще смакувати охолодженими, але для здоров’я корисніше з’їсти кавун одразу після покупки.
Базилік
Більшість людей зберігає трави на полицях дверцят холодильника. Дослідження ж показують, що це шкодить. Холодний базилік не тільки швидше зів’яне, а й поглине усі сторонні запахи з холодильника. Ідеальний спосіб зберігання трав – у склянці з водою, як квіти.
Кава
Щоб кава мала свіжий, сильний та багатогранний аромат, потрібно терміново витягти її з холодильника. Там вона вбирає запахи інших продуктів. Зберігати каву можна у прохолодному, захищеному від світла місці, наприклад у кухонній шафці.
Продукти з металевих ємностей
Національна служба охорони здоров’я Великобританії забороняє тримати відкриті металеві посудини, наприклад з овочами чи бобами, у холодильнику. Метал може окислитися і потрапити у їжу. Продукти варто одразу перекласти до скляних чи пластикових контейнерів.