Пампушки із часником на сковорідці
250 мл теплої води, 1 ст. ложка цукру, 1 ч. ложка солі, приблизно 400–500 г борошна, 20 г дріжджів, 2 ст. ложки олії. Соус: 2 зубці часнику, 1 ч. ложка солі, 2 ст. ложки олії або соєвого соусу (тоді солі не давати), кріп.
У теплій воді з цукром розчинити дріжджі, додати решту продуктів, поступово ввести борошно, замісити м’яке тісто, залишити на 40 хв у теплому місці. Коли тісто виросте, його прим’яти, сформувати кульки завбільшки з яйце, викласти у щедро змащену олією товстостінну глибоку сковорідку (24–28 см). Накрити рушником і залишити у темплі на 20 хв, щоб підросли. Далі поставити на плиту, накрити кришкою (її спіднизу теж краще змастити олією, бо пампушки можуть сильно вирости під час випікання). Увімкнути мінімальний вогонь. Смажити-пекти 15–20 хв. Далі зняти кришку, накрити пампушки пергаментом, а зверху тарілкою, перевернути їх на тарілку. Ппотім знову покласти їх назад у сковороду (верхом донизу, разом із пергаментом), накрити кришкою і готувати ще 7–10 хв. Коли пампушки будуть готові, змастити зверху соусом, накрити кришкою і потримати так ще 5 хв. Пампушки за цим рецептом можна спекти і в духовці – буде не менш смачно.