Запечена рулька
1 рулька (свиняча нога) завважки 1–1,5 кг, 1 велика цибулина, 1 велика морквина, 2 лаврових листка, 1 ч. ложка чорного перцю горошком, 2 л темного пива, 2,5 ч. ложки солі. Для глазурі: 2 ст. ложки меду, 1 ч. ложка гірчиці, дрібка солі.
Рульку залити водою, витримати кілька годин, пошкребти шкіру ножем, сполоснути. Покласти у велику каструлю, додати морквину, розрізану навпіл, і цибулину у лушпинні, розрізану навпіл, спеції. Залити темним пивом, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити 2 год під кришкою. Час від часу кришку піднімати і поливати бульйоном ту частину рульки, яка не покрита рідиною.
Приготувати глазур: змішати мед, гірчиці і сіль і трішки “бульйону”, в якому варилася рулька, проварити до легкого загустіння. Рульку викласти на деко, посолити, змастити глазур’ю, поставити у розігріту до 150 ОС духовку на 1 год. Під час запікання і після завершення запікання також змастити рульку глазур’ю.