Домашні булочки для гамбургерів
Опара: 100 мл молока, 1 ч. ложка цукру, 20 г дріжджів, 50 г борошна. Тісто: 250 г кефіру, 2 ст. ложки олії, 1 ч. ложка солі, 450 г борошна, 1 яйце, кунжут.
У теплому молоці з цукром розчинити дріжджі, додати борошно, перемішати, накрити рушником, залишити у теплому місці на 10–15 хв, щоб почало пінитися. Потім додати кефір (кімнатної температури) та олію, сіль, перемішати. Поступово вмісити борошно. Замісити м’яке тісто, накрити рушником, залишити у теплому місці приблизно на 1 год. Сформувати 12 кульок, злегка приплюснути, викласти на деко, застелене пергаментом на відстані одну від одної. Дати підрости 30 хв, змастити збитим яйцем, посипати кунжутом або іншим насінням, поставити у розігріту до 200 ОС духовку, пекти до рум’яності, десь 20 хв.
Спробуйте також приготувати: