Пляцок “Замок принцеси”
Форма 24*36
Тісто: 6 жовтків, 250 г цукру, 250 г маргарину, 1 ч. ложка порошку до печива, 6 столових ложок сметани, 600 г борошна
Жовтки збити з цукром, додати перетертий з борошном маргарин, порошок до печива, сметану, замісити і розділити на чотири частини.
1 корж: 250 г сиру, 50 г масла, 6 штук кураги, 2 яйця, 50 г цукру, ванільний пудинг, 1 ст. ложка манки.
Одну частину тіста розкачати. Сир змолоти, додати до нього розтоплене масло, курагу, 2 жовтки, цукор, ванільний пудинг, манку, викласти на тісто, полити двома збитими білками і випікати 40 хв.
2 корж: пів скл. маку, 2 ст. ложки цукру, пів чайної ложки масла, ванільний пудинг, 1 білок
Мак запарити, втерти, додати цукор, розтоплене масла, ванільний пудинг, 1 збитий білок, викласти масу на тісто і пекти 30 хв.
3 корж: 150 порізаних горіхів, 2 ст. ложки масла, 2 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка меду, 2 білка
Горіхио бсмажити 2-3 хв на сковороді, додати масло, цукор, мед. Тоді викласти карамелізовані горіхи на тісто. 2 білка збити з 50 г цукру і вилити зверху на горіхи. Пекти 30 хв.
4 корж: 2 білки, 100 г цукру, 100 кокосової стружки.
Білки збити з цукром і додати кокосову стружку. Викласти усе на тісто і пекти 30 хв.
Крем: 400 мл вишневого соку, 1 вишневий пудинг, 4 столові ложки цукру, 300 г масла.
Зібрати торт з коржів і перемазати кремом.
Рецепт і фото Світлани Сороки. Замовити у господині солодощі можна за тел. 0672048527